В Свято-Преображенском скиту Данилова монастыря установили крест на купол храма в честь свт. Спиридона Тримифунтского

22 апреля 2014 года, во вторник Светлой седмицы, в Свято-Преображенском скиту Данилова ставропигиального монастыря Москвы на купол храма в честь святителя Спиридона Тримифунтского был установлен крест. В этот праздничный день Божественную литургию в скиту возглавил наместник Даниловской обители архимандрит Алексий (Поликарпов).

Во время пасхального крестного хода архимандрит Алексий освятил новосозданный крест, прочитав над ним молитву:

Господи Вседержителю, Боже отец наших, жезлом Моисеевым и древом оным, на нем же змию медяную в пустыни, от угрызения змиев избавляя люди, привязати повелел еси, образ Честнаго и Животворящего Креста возлюбленнаго Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, прообразивый, имже диаволя сила упразднися, и змием оным древним вселукавым угрызенный и умерщвленный род наш оживотворися. Смиренно Твоему безмерному человеколюбию припадающе, молимся и мили ся деем, посли ныне благословение Твое Небесное, и благослови знамение сие крестное, и даждь ему силу и крепость благословеннаго онаго, Кровию Сына Твоего окропленнаго древа, во еже быти храму сему, имени Твоему созданному, покров державен, твердое ограждение, от всякаго злаго обстояния всегдашнее избавление, благолепие же и украшение, и знамение видимым и невидимым врагом страшное и ужасное, всех же в храм сей с верою входящих, и на не взирающих, и распятому на Кресте Сыну Твоему кланяющихся благослови и, силою крестною оградив, поврежденных от всякаго зла всегда соблюди. Крест бо есть красота церковная, царем держава, верным утверждение, Павлова похвала, бесов же язва. Ей, Господи Боже наш, всех верою на знамение сие взирающих, и спасительную Господа нашего Иисуса Христа, Сына Твоего, смерть воспоминающих, и Тебе прилежно молящихся, милостивно услыши и человеколюбие помилуй. Здравие же с долгоденствием даруй, и Царствия Твоего сподоби, благодатию и щедротами, и человеколюбием Единороднаго Сына Твоего, с Нимже благословен еси со Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

По окончании богослужения на праздничной трапезе, на которой присутствовали многочисленные друзья и гости скита, прозвучали высказывания о необходимости каждому нести свой крест и о той ответственности, которая лежит на православных христианах.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ